Rosen i tro, kunst, arkitektur og digtning

Foredrag nr. 3

Uden for den almindelige dyrkning af roser i haven og i industrien efterlader rosen sig et mytologiserende spor gennem hele vor kendte civilisation. Rosens symbolværdi og ikonografi er af en styrke som ingen anden blomst på kloden magter at stille noget op over for.

Rosen går også af med sejren over fx liljen og pæonen over den mest anvendte blomt i malerkunsten, i arkitekturen måske på andenpladsen efter akantusbladet og palmetten, i digtningen en uovervindelig nr. et. Og så nogle muntre og filosofiske fremstillinger af rosens anvendelse i reklamer, film, politik og alt muligt og umuligt kitch. Til dette foredrag er der mange plancher, malerier, broderier, glas, fragmenter af vaser, broderier, kitch og kanelroser.


 

Varighed: ca. 2-2.5 timer incl. ½ times kaffepause.
Omfang: 200 farvedias i stort format samt eventuelle rosenrelaterede effekter.
Teknik vi yder: projektorbord, projektor til 6x6 dias og 24x36 dias, screen (hvis dette ikke findes i passende størrelse), roadie, opstilling evt. omdeling af informationsmateriale. Levering af informationsmateriale til pressemeddelelse, plakat med videre.Fordres: optimal mørkelægning, at pressen informeres grundigt og under konsensus med foredragsholderen, evt. servering af kaffe/kage og andre drikkevarer. At der er enighed omkring eventuel entre. At vi har adgang til foredragssalen/lokalet minimum 1 time før start.

Pris: Honorar 7.900 ex kørsel, broafgifter, færger, overnatning/diæter MED udstilling (honorarer er incl. moms) (alle eventuelle pristillæg aftales inden foredraget afvikles ) (afbestillingsgebyr vil være 20% af grundbeløbet).