Foredrag

Her på siden kan du finde alle foredrag af Torben Thim.

Klik på titlen for at læse mere.


Christian IV og hans roser.

"I renæssanceåret udgav jeg bogen "Christian IV - og hans roser" og den er udgangspunktet for mit foredrag. Gennem de mange år jeg har specialiseret mig i rosernes historie, har Christian IV altid stået som den, der bragte rosen til Danmarks haver."


Rosa! Rosomaner, hemmeligheder.

"Der indledes med en række billeder, effekter, og lidt provokerende påstande eller spørgsmål og Torben Thim improviserer og reflekterer sammen med publikum over emnet."


Rosen i tro, kunst, arkitektur og digtning

"Uden for den almindelige dyrkning af roser i haven og i industrien efterlader rosen sig et mytologiserende spor gennem hele vor kendte civilisation. Rosens symbolværdi og ikonografi er af en styrke som ingen anden blomst på kloden magter at stille noget op over for."


Havekunstens historie

"Rosen er den røde tråd. Havernes stilhistorie gennemgås fra Assyrerne 3000 år før kristus til nutidens haveanlæg efter kaosteorien eller sammenbragte landskabselementers nedbrydning og bevægelse både når tiden var til masser af roser og når tiden ikke var til roser."


Rosens historie og kultur gennem 4000 år

"Gennemgang af rosens historie, rosen i mytologien og mennesket bag roserne, rosenhaverne, rosernes anvendelse og rosens symbolværdi. Vi kommer langt omkring og begynder i Kina for 4000 år siden, derfra til Den nære Orient med sagnkonger og rosenkult, den ægyptiske faraotid, Antikken i Grækenland til kejsertidens Rom og til romerrigets opløsning."


The History of the Rose in Denmark

"What a welcome addition to rose literature in these mordern days of having to deal with elecronic books on computer screen. Torben Thim has provided the reader with a massive and extraordinary amount of excellent information on the history of the roses from the beginning of time."